1. El disseny del projecte: mapa del projecte.
- Crear el grup de treball
Els integrants d’aquest projecte són: Jacobo Sanchís, Ismael Algaba, Javier Robles, Miquel Femenies, Jeroni Bisanyes, Inma Hidalgo i Irene Muñoz.
Tots nosaltres, hem dut a terme aquest projecte mitjançant una tasca de reflexió sobre les mancances i necessitats de l’alumnat i els objectius que pretenem aconseguir amb la nostra tasca.
- Anàlisi de la situació: anàlisi de necessitats
Ens trobam a una aula de tercer cicle de primària on necessitam millorar el nivell de comprensió de textos. Per tal de dur a terme aquesta tasca ens caldran tot un seguit de materials com són diferents programes o determinat software. Aquests permetran desenvolupar el nostre projecte d’una manera més interactiva i didàctica al mateix temps que engrescadora, on l’alumnat aprengui a ser competent en diferents aspectes referents a les noves tecnologies, així com en l’àmbit de la comprensió lectora.
- Definir el problema i seleccionar el tema.
El principal problema que ens trobem dins l’aula és que l’alumnat té un bon nivell de lectura però a l’hora d’entendre el contingut o els missatges de determinats texts, sorgeixen els problemes. Per aquest motiu hem decidit centrar-nos en aquest aspecte que ens sembla fonamental per al desenvolupament de les estructures cognitives del subjecte, ja que si un alumne no entén el que llegeix, mai podrà estudiar de manera comprensiva i desenvolupar un aprenentatge significatiu que és el que nosaltres volem.
L’objectiu principal la lectura comprensiva de texts, emperò, aprofitant que l’ètica és camp d’estudi d’interès a aquest cicle, realitzarem un treball conjunt on conflueixin aquests dos aspectes. A més a més, també intentarem que es millori el nivell lector i que es donin a conèixer els diferents estris teconològics que poden resultar útils a l’hora de realitzar un treball conjunt dins l’aula.
Així doncs, com a síntesi del treball a realitzar, el projecte rebrà el nom de Treball d’ètica i lecto-escriptura.
- Definir el procediment: actuacions que es duran a terme.
Realitzarem activitats en gran i petit grup i de tipus col·laboratiu per tal de dur a terme inicialment un treball col·lectiu i posteriorment, per aprofundir en el tema de manera més concreta, de manera que cada alumne pugui treballar al seu ritme.
Dins les activitats en gran grup desenvolupament tot un treball de comprensió i estudi sobre el conte de Barba Blava, utilitzant recursos com el Power point o el Notebook.
D’altra banda, dins les activitats individuals plantejarem tot un seguit d’activitats de concreció del que anteriorment hem tractat a les activitats en gran grup i com a recursos fonamentals utilitzarem per segona vegada el Power Point. Per tal de comprovar el nivell d’adquisició de determinats continguts exposats realizarem una darrera activitat a nivell col·laboratiu que consistirà en la creació d’un conte mitjançant el recurs interactiu de la webquest.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada